Privacy Policy

Dataskydd

Dataskyddsmeddelande

Denna webbplats tillhandahålls av Hydro Building Systems Germany GmbH, Einsteinstraße 61, 89077 Ulm, Germany. Hydro Building Systems Germany GmbH är en av fem avdelningar på Hydro; som kallas "Hydro" i dessa villkor.

Hydro respekterar användarnas integritet och behandlar all personlig information i enlighet med the General Data Protection Regulation (GDPR) och andra relevanta lagar.

Denna sekretesspolicy är avsedd att informera dig vilken information vi samlar in, varför vi samlar in den, vad vi tänker göra med den och vilka val du har angående användning, åtkomst och korrigering av denna personliga information.


1 Controller för databehandling
Controller enligt Art. 4 Para. 7 GDPR är Hydro Building Systems Germany GmbH, Einsteinstraße 61, 89077 Ulm, Germany, info@wicona.de.

2 Kontaktuppgifter till vår dataskyddsanvarige
Vår externa dataskyddsansvarige svarar gärna på dina frågor:
Mr. Maximilian Mertin
intersoft consulting services AG
Beim Strohhause 17
20097 Hamburg
E-Mail: MMertin@intersoft-consulting.de

3 Insamling och behandling av personuppgifter
Om du endast använder webbplatsen för informationsändamål, dvs. om du inte registrerar eller på annat sätt förser oss med information, samlar vi bara in de personuppgifter som din webbläsare skickar till vår server. Om du vill se vår webbplats samlar vi in följande data, som är tekniskt nödvändiga för att vi ska kunna visa vår webbplats och för att säkerställa dess stabilitet och säkerhet. Den rättsliga grunden för denna databehandling är Art. 6 Para. 1 lit. f) GDPR:

IP-adress, datum och tid för begäran, tidszonskillnad till Greenwich Mean Time (GMT), innehållet i begäran (specifik sida), åtkomststatus / HTTP-statuskod, mängd data som överförts i varje fall, webbplats från vilken begäran kommer, webbläsare, operativsystem och dess gränssnitt, språk och version av webbläsarprogramvaran.

4 Kontakt via e-post eller kontaktformulär
4.1 Förfrågan och andra ändamål
När du kontaktar oss via e-post eller via ett kontaktformulär kommer uppgifterna du tillhandahåller (din e-postadress, ditt namn och telefonnummer om tillämpligt) lagras av oss för att svara på dina frågor. När vi ber om uppgifter via vårt kontaktformulär som inte är nödvändiga för att kontakta dig, har vi alltid markerat dem som valfria. Dessa uppgifter hjälper oss att konkretisera din förfrågan och för att förbättra behandlingen av din förfrågan. All kommunikation av dessa uppgifter sker uttryckligen på frivillig basis och med ditt samtycke, Art. 6 Para. 1 lit. a) GDPR. I den mån detta innebär uppgifter om kommunikationskanaler (t.ex. e-postadress, telefonnummer), samtycker du också till att vi kan kontakta dig via denna kommunikationskanal för att besvara din förfrågan. Du kan naturligtvis återkalla detta samtycke när som helst i framtiden.

Vi kommer att ta bort de uppgifter som samlas in i detta sammanhang efter att lagring inte längre krävs eller begränsar behandlingen om det finns lagliga lagringsskyldigheter.

4.2 Seminarier
Du kan registrera dig till våra seminarier via ett kontaktformulär. När du registrerar dig kommer de uppgifter du anger (namn, företag, e-postadress etc.) att lagras av oss för att behandla din registrering. Såvitt vi ber om uppgifter via vårt kontaktformulär som inte är nödvändiga för att kontakta dig (här dina kommentarer), har vi markerat dessa som valfria. Behandlingen utförs för att ett avtal ska fullgöras, men åtminstone för genomförande av förkontraktsåtgärder som utförs på grundval av din förfrågan i enlighet med Art. 6 Para. 1 lit. b) GDPR.

Vi raderar också uppgifterna i den här anslutningen efter att lagring inte längre krävs eller begränsar behandlingen om det finns lagliga lagringsperioder.

5 Nyhetsbrev
Med ditt samtycke kan du prenumerera på vårt nyhetsbrev med vilket vi informerar dig om våra aktuella erbjudanden.

Vi använder den så kallade double-opt-in-proceduren för att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Det betyder att vi efter din registrering kommer att skicka ett e-postmeddelande till den e-postadress du angav, där vi ber dig bekräfta att du vill få nyhetsbrevet. Om du inte bekräftar din registrering inom [24 timmar] kommer dina uppgifter att blockeras och raderas automatiskt efter en månad. Dessutom lagrar vi din IP-adress och tidpunkten för registrering och bekräftelse. Syftet med detta förfarande är att kunna verifiera din registrering och vid behov klargöra eventuellt missbruk av dina personuppgifter.

Din e-postadress är den enda obligatoriska uppgiften för att skicka nyhetsbrevet. Tillhandahållandet av ytterligare, separat märkta uppgifter är frivilligt och används för att adressera dig personligen. Efter din bekräftelse sparar vi din e-postadress för att skicka nyhetsbrevet till dig. Den rättsliga grunden är Art. 6 Para. 1 lit. f) a GDPR.
Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att ta emot nyhetsbrevet och avsluta prenumerationen på nyhetsbrevet. Du kan återkalla ditt samtycke genom att klicka på länken i varje nyhetsbrev e-post eller via e-post till XXX.

6 Användning av Cookies
När du använder vår webbplats lagras cookies på din dator. Cookies är små textfiler som lagras på din hårddisk, tilldelad webbläsaren du använder och genom vilken viss information flyter till webbplatsen som anger cookien. Cookies kan inte köra program eller överföra virus till din dator. De tjänar till att göra Internet-erbjudandet i sin helhet mer användarvänligt och effektivt.

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter med hjälp av cookies är Art. 6 Para. 1 lit. f) BNP. Vårt legitima intresse av att använda cookies ligger i den användarvänliga och effektivare utformningen av vår webbplats.

Denna webbplats använder följande typer av cookies, vars omfattning och funktion förklaras nedan:

6.1 Session Cookies
Dessa cookies raderas automatiskt när du stänger webbläsaren. Dessa inkluderar särskilt session cookies. Dessa lagrar ett så kallat session-ID, med vilket olika förfrågningar från din webbläsare kan tilldelas den gemensamma sessionen. Detta gör att din dator kan identifieras när du återvänder till vår webbplats. Session cookies raderas när du loggar ut eller stänger webbläsaren.

6.2 Beständiga Cookies
Dessa cookies raderas automatiskt efter en förinställd tidsperiod, som kan variera beroende på cookien. Du kan när som helst ta bort cookies i säkerhetsinställningarna i din webbläsare.

6.3 Förhindra Cookies
Du kan konfigurera dina webbläsarinställningar enligt dina inställningar och till exempel vägra att acceptera tredjepartscookies eller alla cookies. Observera att du då inte kan använda alla funktioner på denna webbplats.
När du använder vår webbplats kan du dessutom använda det så kallade cookie-banneret för att klicka på knappen "Jag håller inte med". Detta ställer in en så kallad "Sök ej" -cookie, som säkerställer att onödiga cookies inte ställs in.

7 Social-Plugins
7.1 Google YouTube
Den här webbplatsen använder tjänster från YouTube, LLC 901 Cherry Ave., 94066 San Bruno, CA, USA, a Google Inc. company, Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.

Detta antar alltid att leverantörerna av detta innehåll (nedan kallat "tredjepartsleverantörer") får tillgång till användarnas IP-adresser. Utan IP-adressen skulle de inte kunna skicka innehållet till webbläsaren för respektive användare. IP-adressen är därför nödvändig för visning av detta innehåll. Vi gör allt för att endast använda sådant innehåll vars respektive leverantörer använder IP-adressen endast för att leverera innehållet. Vi har dock inget inflytande om till exempel tredjepartsleverantörer lagrar IP-adressen för statistiska ändamål. Så vitt vi är medvetna om detta informerar vi användarna om det. Den rättsliga grunden för detta är Art. 6 Para. 1 lit. f) BNP. Det legitima intresset här ligger i analys, optimering och ekonomisk drift av vår webbplats och relaterade tjänster.

7.2 Google Maps
Den här webbplatsen använder karttjänsten Google Maps. Google Maps är en karttjänst från Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland.

För att använda funktionerna i Google Maps kan information, inklusive IP-adressen och adressen som anges som en del av ruttfunktionen, överföras till leverantörens servrar. Denna information överförs vanligtvis till en Google-server i USA och lagras där. När du besöker en webbplats som innehåller Google Maps upprättar din webbläsare en direkt anslutning till Googles servrar, varigenom kartinnehållet skickas till din webbläsare och integreras av den. Leverantören av denna webbplats har inget inflytande på denna dataöverföring. Enligt aktuell kunskap inkluderar detta följande data:
- Datum och tid för ditt besök på webbplatsen i fråga,
- Internetadress eller webbadress för den uppringda webbsidan,
- IP-adress, (start) -adress som anges under ruttplanering
Google Maps används för att kunna tillhandahålla en attraktiv presentation av våra online-erbjudanden och för att användaren lätt ska kunna hitta de platser vi har angett på webbplatsen. Om du inte vill att Google ska bearbeta data via den här tjänsten kan du inaktivera användningen av JavaScript i dina webbläsarinställningar. Observera att i det här fallet kan den interaktiva kartfunktionen i Google Maps inte användas.
Mer information om hur vi hanterar användardata finns i Googles sekretesspolicy: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/. Den rättsliga grunden för detta är ditt samtycke, Art. 6 Para. 1 lit. a) GDPR.

8 Webbplatsanalys
För att analysera och optimera våra webbplatser använder vi olika tjänster som beskrivs nedan. Vi kan till exempel analysera hur många användare som besöker vår webbplats, vilken information som är mest efterfrågad eller hur användare hittar erbjudandet. Vi samlar bland annat uppgifter om webbplatsen från vilken en berörd person kom till en webbplats (sk referrer), vilka undersidor på webbplatsen var tillgängliga eller hur ofta och hur länge en undersida visades. Detta hjälper oss att utforma och förbättra våra tjänster på ett användarvänligt sätt. Uppgifterna som samlas in i processen används inte för att identifiera enskilda användare personligen. Anonyma eller högst pseudonyma data samlas in. Den rättsliga grunden för detta är Art. 6 Para. 1 lit. f) GDPR.
Den berättigade personens legitima intresse ligger i optimeringen av sin webbplats med hjälp av webbplatsanalysprogram.

8.1 Google Analytics
Den här webbplatsen använder Google Analytics, en webbanalystjänst som tillhandahålls av Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland. Användningen inkluderar driftsläget Universal Analytics. Detta gör det möjligt att tilldela data, sessioner och interaktioner mellan flera enheter till ett pseudonymt användar-ID och därmed analysera en användares aktiviteter på olika enheter.

Google Analytics använder cookies som möjliggör en analys av din användning av webbplatsen. Informationen som genereras av cookien om din användning av webbplatsen överförs vanligtvis till en Google-server i USA och lagras där. Om IP-anonymisering aktiveras på denna webbplats kommer din IP-adress dock att förkortas av Google inom EU: s medlemsländer eller i andra avtalsslutande stater i avtalet om Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Endast i undantagsfall överförs hela IP-adressen till en Google-server i USA och förkortas där. IP-adressen som skickas av din webbläsare inom ramen för Google Analytics slås inte samman med annan Google-information. På uppdrag av operatören av denna webbplats kommer Google att använda denna information för att utvärdera din användning av webbplatsen, för att sammanställa rapporter om webbplatsens aktiviteter och för att tillhandahålla ytterligare tjänster till webbplatsoperatören i samband med användningen av webbplatsen och Internet. Dessa syften inkluderar också vårt legitima intresse för databehandling. För att säkerställa lagligheten i behandlingen behandlar vi dina uppgifter med Google Analytics endast på grundval av ditt samtycke, Art. 6 Para. 1 lit. a) GDPR. Du kan naturligtvis återkalla ditt samtycke när som helst. Uppgifterna som skickas av oss och länkade till kakor, användar-ID (t.ex. användar-ID) eller reklam-ID raderas automatiskt efter 14 månader. Data vars lagringsperiod har uppnåtts raderas automatiskt en gång i månaden. Du kan hitta mer information om användningsvillkor och dataskydd på https://www.google.com/analytics/terms/de.html eller https://policies.google.com/?hl=de.

Du kan vägra att använda cookies genom att välja lämpliga inställningar i din webbläsare. Observera dock att om du gör detta kanske du inte kan använda den fulla funktionen på denna webbplats. Du kan också förhindra insamling av data som genereras av cookien och relaterade till din användning av webbplatsen (inklusive din IP-adress) till Google och bearbetning av dessa data av Google genom att ladda ner och installera https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de Opt-out-cookies förhindrar framtida insamling av dina data när du besöker denna webbplats. För att förhindra att Universal Analytics samlar in data på flera enheter måste du välja bort alla system som används. Klicka här för att ställa in opt-out-cookien: <a href="javascript:gaOptout()"><strong>Deactivate Google Analytics</strong></a></p>

9 Reklam / marknadsföring
Vi använder cookies för marknadsföringsändamål för att adressera våra användare med reklam som är i linje med deras intressen. Dessutom använder vi cookies för att begränsa sannolikheten för att en annons spelas upp och för att mäta effektiviteten i våra annonseringsinsatser. Denna information kan också delas med tredje parter, t.ex. annonsnätverk. Den rättsliga grunden för detta är Art. 6 Para. 1 lit. a) och f) GDPR. Direktmarknadsföring har ett legitimt intresse för de syften som eftersträvas med databehandlingen. Du har rätt att när som helst göra invändningar mot behandlingen av dina uppgifter för sådan reklam. För detta ändamål tillhandahåller vi dig opt-out-alternativ för respektive tjänster enligt nedan. Alternativt kan du förhindra inställningen av cookies i dina webbläsarinställningar.

9.1 DoubleClick by Google
På vår webbplats använder vi marknadsföringsverktyget DoubleClick by Google. DoubleClick använder cookies för att visa annonser som är relevanta för användare, för att förbättra kampanjresultatrapporterna eller för att förhindra att användare ser samma annonser mer än en gång. Google använder ett cookie-ID för att identifiera vilka annonser som visas i vilken webbläsare. Detta förhindrar att samma annons visas mer än en gång. DoubleClick kan också använda cookie-ID: er för att spåra konverteringar relaterade till annonser. Om en användare till exempel ser en DoubleClick-annons och senare besöker annonsörens webbplats med samma webbläsare och gör ett köp.

När en användare besöker en sida som använder DoubleClick och där DoubleClick-skriptet är aktiverat upprättar din webbläsare automatiskt en direkt anslutning till Googles server. Vi som webbplatsoperatör har inget inflytande på omfattningen och vidare användning av de data som samlas in av Google genom användning av detta verktyg. Vi informerar dig i enlighet med vår kunskapsnivå: Genom att integrera DoubleClick får Google informationen om att du har samlat upp motsvarande del av vår webbplats eller klickat på en annons från oss. Om du är registrerad hos en Google-tjänst kan Google tilldela besöket till ditt konto. Även om du inte är registrerad hos Google eller inte har loggat in, är det möjligt att leverantören hittar din IP-adress och sparar den.

Google har skickat till EU-USA: s sekretessköld: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI.

Det finns flera sätt att förhindra upptäckt under denna spårningsprocedur:
a. genom att ställa in din webbläsare i enlighet därmed. Att undertrycka tredjepartscookies innebär att du inte ser tredjepartsannonser.
b. Genom att inaktivera cookies för konverteringsspårning förhindrar du intressebaserad annonsering från att visas. För att göra detta måste du blockera cookies från domänen "www.googleadservices.com" i din webbläsare.
c. Du kan ställa in en opt-out-cookie på https://www.google.de/settings/ads. Denna inställning kommer att raderas om du tar bort alla dina cookies.
d. Genom att inaktivera de intressebaserade annonserna från leverantörerna som ingår i självregleringskampanjen "Om annonser" via länken http://www.aboutads.info/choices, varvid denna inställning kommer att raderas om du tar bort dina cookies;
d. Genom att permanent inaktivera cookies i din webbläsare under länken https://www.google.com/settings/ads/plugin. Vi vill påpeka att i detta fall kanske du inte kan använda alla funktioner på vår webbplats till fullo.

Mer information om DoubleClick från Google finns på https://www.google.de/doubleclick och https://support.google.com/adsense/answer/2839090 och om dataskydd hos Google i allmänhet: https: / /www.google.de/intl/de/policies/privacy. Alternativt kan du besöka webbplatsen Network Advertising Initiative (NAI) på https://www.networkadvertising.org.

10 Dina rättigheter
Du har följande rättigheter i samband med behandlingen av dina personuppgifter:

10.1 Allmänna rättigheter
Du har rätt till tillgång, rättelse, radering, begränsning av behandling, invändning mot behandling och dataöverförbarhet. I den mån behandlingen bygger på ditt samtycke har du rätt att återkalla detta samtycke med verkan för framtiden.

10.2 Rättigheter angående databehandling baserat på våra berättigade intressen
Enligt artikel 21, paragraf 1 GDPR, har du rätt att när som helst, av skäl som beror på din särskilda situation, invända mot behandling av personuppgifter om dig som utförs på grundval av artikel 6, punkt 1, bokstav e) GDPR (databehandling av allmänt intresse) eller artikel 6, punkt 1 bokstav f) GDPR (databehandling för att skydda ett legitimt intresse), inklusive profilering baserad på denna bestämmelse. I händelse av din invändning kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter, såvida vi inte kan bevisa tvingande skäl för behandling som är motiverade och uppväger dina intressen, rättigheter och friheter, eller såvida inte behandlingen tjänar till att hävda, utöva eller försvara juridiska påståenden.

10.3 Rättigheter avseende direktannonser
Om vi behandlar dina personuppgifter för direkt marknadsföring, har du rätt att när som helst invända mot behandlingen av personuppgifter som är relaterade till dig för sådan marknadsföring, inklusive profilering, i den mån det är kopplat till sådan direkt marknadsföring, i enlighet med art. 21 Para. 2 GDPR.

Om du invänder mot behandling för direkt marknadsföring kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för dessa ändamål.

10.3 Rätt att lämna in ett klagomål till en tillsynsmyndighet
Du har också rätten att klaga till en dataskyddstillsynsmyndighet om behandlingen av dina personuppgifter av oss.

11 Dataöverföring till tredje part
Dina uppgifter kommer inte att överföras till tredje parter om vi inte är juridiskt skyldiga att göra det, eller om överföring av uppgifter är nödvändig för genomförandet av avtalsförhållandet, eller om du tidigare har gett ditt uttryckliga samtycke till överföringen av dina uppgifter.

Externa tjänsteleverantörer och partnerföretag får endast dina uppgifter i den utsträckning som detta är nödvändigt för att utföra våra tjänster. I dessa fall är emellertid omfattningen av den överförda informationen begränsad till ett erforderligt minimum. Såvitt våra tjänsteleverantörer kommer i kontakt med dina personuppgifter, säkerställer vi inom ramen för orderbehandling i enlighet med artikel. 28 GDPR att de följer bestämmelserna i dataskyddslagarna på samma sätt. Observera också de respektive dataskyddsmeddelandena från tjänsteleverantörerna. Den respektive tjänsteleverantören ansvarar för innehållet i externa tjänster, varigenom vi kontrollerar tjänsterna för att de lagliga kraven uppfylls inom rimlighetens ramar.

Vi lägger vikt vid att behandla dina uppgifter inom EU / EES. Det kan dock hända att vi använder tjänsteleverantörer som behandlar data utanför EU / EES. I dessa fall säkerställer vi att en adekvat nivå av dataskydd fastställs hos mottagaren innan dina personuppgifter överförs. Detta innebär att med hjälp av EU-standardkontrakt eller en adekvat upptäckt, såsom EU: s sekretesssköld, uppnås en dataskyddsnivå som är jämförbar med standarderna inom EU.

12 Datasäkerhet

Vi har vidtagit omfattande tekniska och operativa försiktighetsåtgärder för att skydda dina data från oavsiktlig eller avsiktlig manipulation, förlust, förstörelse eller åtkomst av obehöriga personer. Våra säkerhetsrutiner granskas regelbundet och anpassas till den tekniska utvecklingen.


Vi granskar regelbundet våra bestämmelser om dataskydd. Informationen om dataskydd uppdaterades senast i mars 2020.

KONTAKTA OSS

Vill du ha professionella råd? Har du ett förslag du vill dela med oss? Ta kontakt med oss genom att klicka på länken nedan.

Kontakt